USK

USKORO ZAVRŠETAK IZGRADNJE SPORTSKE SALE U OŠ “PODZVIZD“

  • Osnovna škola „Podzvizd“ jedna je od rijetkih obrazovnih institucija u ovom dijelu BiH koja svake godine upiše isti ili čak veći broj prvačića, a ni broj učenika ne smanjuje se značajno ni u drugim razredima.

VELIKA KLADUŠA, 30. septembra – Skoro 400.000 KM izdvojeno je za drugu fazu, odnosno završetak sportske sale u Osnovnoj školi „Podzvizd“ u Velikoj Kladuši.

Projekat je to koji se realizira uz podršku Vlade USK već nekoliko godina, a završetak posljednje faze, u koju su uložena ova finansijska sredstva, planiran je do kraja 2022. god.

Predstavnici kantonalne vlasti tokom današnjeg sastanka s upravom škole dogovorili su i realizaciju drugih projekata, a sve s ciljem osposobljavanja i poboljšanja uslova za više od 400 osnovaca.

Inače, OŠ „Podzvizd“ jedna je od rijetkih obrazovnih institucija u ovom dijelu BiH koja svake godine upiše isti ili čak veći broj prvačića. Broj učenika ne smanjuje se značajno ni u drugim razredima.

Sve to dodatni je motiv za ulaganja u infrastrukturu, ospobljavanje i renoviranje školskih objekata.

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.