USK

USK: TURIZAM PODRAZUMIJEVA BOLJI POSLOVNI I ŽIVOTNI AMBIJENT U OVOM DIJELU BIH

  • Godinu 2019-a je ona koji ne samo bosanskohercegovački i krajiški turistički radnici, ugostitelji i svi koji se poslovno vežu za ovu granu privrede pamte kao rekordnu. Uslijedile su dvije teške, pandemijske godine, a posebno je teška bila 2020. godina.  U tadašnjim okolnostima turizam, zbog različitih zabrana i epidemioloških mjera nije ni postojao. Naredna, 2021. bila je u znaku oporavka, počelo se sa putovanjima, turističkim posjetama. Iako je i ova trebala biti godina oporavka, rezultati, barem u Unsko-sanskom kantonu govore drugačije. Napokon pozitivno…

BIHAĆ, 28. augusta – Prije nekoliko dana uprava Nacionalnog parka ‘Una’ obilježila je 100-hiljaditu posjetu, a kako sezona traje i tokom rane jeseni, pretpostavke su da će ovogodišnja turistička bihaćka i krajiška priča biti bolja i od one rekordne 2019. godine.

Međutim, te posjete nisu samo pokazatelj sve veće popularnosti Nacionalnog parka u svijetu turizma, već benefite od njega osjete posebno građani Bihaća i okolnih mjesta, koji iz godine u godinu sve više izgrađuju smještajne kapacitete, proširuju, a nerijetki i svoje kuće ljetnog perioda prenamjene i iznajmljuju ih turistima. U prilog tome govori i činjenica da je2011. godine na području Bihaća bilo svega nekoliko hotela, a danas je situacija umnogome drugačija.

Više i šire o ovoj temi govorimo u večerašnjem TV Dnevniku…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.