USK

USK: PREHRAMBENI PAKETI FEDERALNE DIREKCIJE ROBNIH REZERVI DOPREMLJENI SOCIJALNO UGROŽENIM GRAĐANIMA

  • Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, te Federalna direkcija robnih rezervi, a prema uredbi Vlade Federacije BiH danas je posredstvom Crvenog križ,a dopremilo 1.111 paketa humanitarne pomoći socijalno ugroženim građanima Unsko – sanskog kantona…

USK, 20. septembra – Podjela paketa počela dana u Bosanskom Petrovcu gdje je dopremljen 201 paket. Inače, kako smo saznali, podjela će se vršiti na osnovu spiskova Centara za socijalni rad u svim gradovima i općinama koji su ranije dostavljeni organizaciji Crvenog križa.

Pomoć je stigla i u Cazin i to 225 paketa, Bosansku Krupu gdje je isporučeno 70 paketa, zatim Bužimu 114 paketa, Ključu i Sanskom Mostu 130 i 90 paketa je dopremljeno u Veliku Kladušu. U gradski Crveni križ Bihaća stiglo je 149 paketa osnovnih prehrambenih namirnica koji će posredstvom Centra za socijalni rad biti distribuirani mjesnim zajednicama, a potom i krajnjim korisnicima.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!