USK

USK: IAKO ŠKOLSKA GODINA ZAVRŠAVA NEŠTO KASNIJE, TO NIJE POKVARILO RADOST KOD UČENIKA

  • U svim osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona nastava je u školskoj 2021 -2022. godini počela 6. septembra, međutim nakon zimskog raspusta zbog  epidemiološke situacije, ali i nedostatka grijanja  učenici su nešto kasnije sjeli u školske klupe. Zbog toga će ova školska godina i završiti nešto kasnije, od planiranog, odnosno u drugoj polovini juna, doznajemo u Kantonalnom ministarstvu obrazovanja.

BIHAĆ, 29. maja – Lijepo vrijeme i sunčani dani za sve učenike  u osnovnim i srednjim školama Kantona najava su kraja školske godine, međutim ovaj put raspust će dočekati nešto kasnije. Podsjetimo, epidemiološka situacija, ali i nedostatak grijanja u školama diktirali su početak drugog polugodišta. Iz tog razloga ova školska godina će završiti nešto kasnije od planiranog…

Za skoro 2000 maturanata osnovnih i oko 1800 maturanata srednjih škola koji su većinom imali maturske večeri, nastava se završava nešto ranije. Ukoliko vremenski uslovi u narednom periodu budu takvi da bude neizdrživo održavanje nastave zbog visokih temperatura postoji mogućnost da dođe do skraćenja nastave. Bilo kako bilo do njenog kraja  je još vrlo malo vremena, čemu se najviše raduju učenici.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.