USK

USK I TURIZAM: TURISTIČKI RADNICI ZADOVOLJNI, AKTUELNE BROJKE VRAĆAJU OPTIMIZAM

  • Prema informacijama nadležni, u USK popunjeni su svi hotelski smještajni kapaciteti. Iako će tačni podaci o broju domaćih i stranih gostiju, popunjenosti objekata te broju noćenja biti poznati nakon špice sezone koja je u jeku, turistički radnici zabliježit će 2022. godinu kao izuzetno uspješnu. U najposjećenijem dijelu Krajine, Nacionalnom parku ‘Una’ već sada ističu da je ova godina na nivou 2019. koja se smatra rekordnom. U Vladi USK-a ističu da su tome doprinijeli i brojni  kulturno-zabavni i sportski sadržaji, koje su u većini slučajeva organizirale turističke zajednice gradova i općina…

BIHAĆ, 08. augusta – Špica je turističke ljetne sezone. Gužve su na cestama, veliki  je broj ljudi u gradskim centrima, ispred ugostiteljskih lokala i hotela kao i na poznatim turističkim mjestima. Ukoliko se ovaj trend nastavi, 2022. godina mogla bi za USK  postati do sada najuspješnija. Ona je već sada na nivou 2019. godine, ističe Amarildo Mulić direktor Nacionalnog parka „Una“, analizirajući podatke iz jula i prvih dana augusta, o posjećenosti domaćih i stranih turista, najatraktivnijem  turističkom dijelu USK.

Konkretne podatke o uspješnosti ovogodišnje turističke sezone čekaju i u Vladi USK. Nadaju se da će prve statističke pokazatelje imati krajem augusta, kada mnogi završavaju godišnje odmore, posebno dijaspora koja je u Krajini prisutna u velikom broju. Turistički radnici mogu biti zadovoljni, ističe premijer USK-a Mustafa Ružnić. Premijer podsjeća da su na prijedlog ministarstva privrede po prvi put sredstava direktno usmjerena  u razvoj turizma kroz realizaciju više projekata na području svih lokalnih  zajednica što bi trebala biti praksa i za ubuduće.

O temi koja zrači optimizmom više govorimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.