USK

UDRUŽENJE ZA OBRAZOVNE INICIJATIVE 5+ ORGANIZOVALO OKRUGLI STOL ZA RODITELJE DJECE S POTEŠKOČAMA U RAZVOJU

  • Cilj okruglog stola je da se dođe do sistematskog rješenja pomoći i ostvarivanja prava ove populacije, te da se podigne svijest šire društvene zajednice o njihovim potrebama.

BIHAĆ, 28. jula – „Podrška porodicama djece i osoba s poteškoćama u razvoju kroz usluge Servis centra“ naziv je okruglog stola, održanog jučer u Bihaću, u organizaciji Udruženja za obrazovne inicijative 5+.

Riječ je o provjerenoj praksi Udruženja „Dajte nam šansu“  iz Sarajeva, koje vodi dva servis centra za Sarajevski kanton, a koji bi trebali zaživjeti i u USK.

Njihova namjena je da kroz pružanje savjetodavne, psihološke, zdravstvene i drugih usluga, olakša život porodicama, čiji se članovi nose s jednom od 50 različitih dijagnoza. Cilj okruglog stola je da se dođe do sistematskog rješenja pomoći i ostvarivanja prava ove populacije, te da se podigne svijest šire društvene zajednice o njihovim potrebama.

Okrugli stol na istu temu, zakazan je danas u Cazinu, a sve s ciljem, kako bi se navedenoj populaciji omogućio ravnopravan status i život, dostojan čovjeka.

 

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.