USK

U DONJOJ TRAMOŠNJI SA MNOGO PLANOVA ZA BUDUĆNOST ŽIVI PORODICA DEJANOVIĆ

  • U selu Donja Tramošnja, 14 kilometara udaljenom od Sanskog Mosta, živi povratnička porodica Dejanović. Nakon što su obnovili kuću i uredili imanje, pokrenuli su vlastiti biznis. Žive od svog rada, radni dan im traje više od 12 sati, brinu se o životinjama, cvijeću, voćnjacima ali ne žale se. Kažu da selo nikada ne bi zamijenili za grad…  

SANSKI MOST, 11. septembra – Porodica Dejanović je jedna od pet koje žive u selu Donja Tramošnja kod Sanskoga Mosta. Na ogromnom imanju, u ljubavi i miru sa svojim životinjama, okruženi voćnjacima i cvijećem daleko od modernog svijeta svoju svakodnevnicu shvataju kao privilegiju.  Glava porodice, Gordan Dejanović, priča nam da se s porodicom u svoje selo vratio prije deset godina. Obnovili su kuću, zasadili voćnjak, kupili životinje i pokrenuli firmu za preradu drveta.

 Uz jutarnju kafu sa suprugom planira dan. On počinje u 6 ujutro i nerijetko traje do ponoći. Život na selu, pričaju nam, nije lagan, ali činjenica da rade za sebe i stvaraju nove vrijednosti daje im snagu i volju da nastave. Za cvijetnu oazu zadužena je Daliborka. Na početku je ukrasila samo ulaz u kuću. Sada njihov dom  i dvorište krasi više od stotinu vrsta cvijeća ali i egzotične biljke – palme, limun, banane, mandarine.

Priču zabilježenu u krugu porodice Dejanović donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.