USK

U BIHAĆU PREDSTAVLJEN PROJEKT „POD NEBOM VEDRE VJERE: ISLAM I EVROPA U ISKUSTVU BOSNE“

BIHAĆ, 26. septembra – Članovi istraživačkog tima u projektu Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH  „Pod  nebom vedre vjere: Islam i Evropa  u iskustvu Bosne „ borave ovih dana na prostoru Muftijstva bihaćkog.  

Tim povodom održan je sastanak u muftijstvu, na kojem je predstavljen ovaj projekt, te aktivnosti koje će biti provedene na ovim prostorima.

Glavni kustos projekta Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice  u Bosni i Hercegovini “Pod nebom vedre vjere: Islam i Evropa u iskustvu Bosne” i voditelj istraživačkog tima prof. dr. Aida Abadžić Hodžić govoreći o ovom projektu naglasila je da on ima za cilj predstaviti  bosanskohercegovačke muslimane i islam u njihovom autentičnom i duhovno-historijskom licu, humanističkim idealima, kulturnom bogatstvu i univerzalnim, moralnim i civilizacijskim vrijednostima.

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.