USK

SVJETSKE, A NAŠIH LJUDI INOVACIJE: NA NEDAVNOM SBF-U PREDSTAVLJENI SMART PROIZVODI

  • Da Bihać i BiH ima ljude od ideje i kreativnosti, koji su i u svojoj zemlji spremni iskoristiti vlastite kapacitete i potencijal, najbolje govori primjer kompanije ‘Smart Tesla Holding’. Tokom Sarajevo Bussines Foruma održali su prezentaciju svojih revolucionarnih i inovativnih smart proizvoda…

SARAJEVO/BIHAĆ, 22. maja – Svjetsko, a naše. Tako bismo mogli opisati revolucionarne i inovativne tehnologije i proizvode ‘Smart Tesla Holdinga’ koji su prezentirani na posljednjem Sarajevo Bussines Forumu. Radi se o 10-ak proizvoda koji su razvijeni u devet globalno raspoređenih laboratorija. Posjetioci su između ostalog mogli vidjeti smart tečnost koja u potpunosti neutralizira zapaljenje površine koja je njome tretirana, ali i prvi uređaj koji neutralizira ubitačno dejstvo električne energije.

Kako nam je kazao Damir Kečalović, direktor kompanije ‘ST Pebs’ je uređaj koji neutralizira ubitačno dejstvo električne energije, neutralizira kratke spojeve, požare na električnim instalacijama pod vodom. U svemu tome čovjek je siguran, a pored svega i radi uštedu električne energije okvirno preko 30 %. Kako navodi, kompanija je to koja se zanima intenzivnim razvojem i istraživanjem novih tehnologija koji imaju globalnu upotrebu u raznim industrijama. U ovoj kompaniji se vode time da svaki pojedinac ima mogućnost da bude uspješan, gdje god da se nalazio u svijetu, te da je globalno tržište danas lako dostupno svima.

Više informacija o ovoj kompaniji i njenoj produkciji novih tehnoloških rješenja donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati…

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!