USK

SASTANAK U BUŽIMU: RAZGOVARALO SE O SARADNJI I PROBLEMIMA STAMBENOG ZBRINJAVANJA BORAČKE POPULACIJE

  • U Bužimu  je danas održan radni sastanak direktora Kantonalnog Fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju  boračke populacije Suvada Šahinovića i kantonalnih predsjednika Saveza udruženja boračkih populacija i RVI sa područja USK. Razgovaralo se o problematici sa kojima se članovi udruženja suočavaju, te unaprijeđenju njihove saradnje…

BUŽIM, 16. augusta – Cilj sastanka, kojeg je upriličio direktor Kantonalnog  Fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju, jeste sagledavanje problema boračke populaciju u domenu stambenog zbrinjavanja i  pronalaženje modela njihovog prevazilaženja. Tokom diskusije sa predsjednicima udruženja i organizacija, pozitivno je ocijenjena saradnja sa Fondom.

U ime Vlade USK, sastanku je prisustvovao ministar za građenje Adnan Alagić, koji će, kako je kazao, prenijeti članovima Vlade sve ono što je na sastanku označeno kao problem. Prije radnog sastanka, upriličena je posjeta Turbetu generala Izeta Nanića i poginulih boraca 505 Viteške brigade, a nakon toga i  Muzej sobi.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.