USK

PRVOMAJSKA ULICA U SANSKOM MOSTU: SANACIJA KASNI, MJEŠTANI OGORČENI, NAJAVLJENO PROTESTNO OKUPLJANJE

  • Radovi na konačnom uređenju Prvomajske ulice u Sanskom Mostu, koja se već godinama nalazi u katastrofalnom stanju, ipak nisu započeli početkom mjeseca jula kako je najavljivano. Mještani koji žive u ovoj ulici su zbog toga ogorčeni i za sutra najavljuju protestno okupljanje. Ova ulica glavna je saobraćajnica u naselju Zdena koje zbog istoimenog izvora i izletišta posjećuju i domaći ali i strani gosti. Slika koju sa sobom nose nije nažalost lijepa…

SANSKI MOST, 17. jula – Prvomajska ulica, glavna saobraćajnica u Zdeni, posljednjih pet godina nalazi se u vrlo lošem stanju. Nakon što je urađena gradska kanalizacija, ona nije asfaltirana i uređena, a za vrijeme kišnih padavina i topljenja snijega liči na blatnjavu kaljužu s bezbrojnim lokvama i njome se skoro nemoguće kretati.

U ljetnom periodu, opet, zbog intenzivnog saobraćaja, život mještana nesnosan je zbog ogromne prašine. Mještani kažu da su siti obećanja, a u međuvremenu organizovali su se i najavili proteste.

Više informacija donosimo u TV Dnevniku…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.