USK

POTICAJI I POLJOPRIVREDA: RESORNO MINISTARSTVO USK-A OSIGURALO OKO 8 MILIONA MARAKA

  • Ministarstvo poljoprivrede Unsko-sanskog kantona ove godine obezbijedilo je oko 8 miliona maraka za poticaje poljoprivrednim proizvođačima, što je za oko 3 miliona više u odnosu na proteklu godinu. Većina poticaja je isplaćena, dok su poticaji u visini od 2 700 000, planirani za biljnu plasteničku proizvodnju, bobičasto voće i animalnu proizvodnju, (junice i jagnjad). Sredstva u ove svrhe su već osigurana, a isplata počinje po završetku procedure obrade zahtjeva u gradskim i općinskim službama za poljoprivredu…

BIHAĆ, 20. septembra – Poljoprivredni proizvođači se već nekoliko godina suočavaju sa poteškoćama u proizvodnji dijelom zbog vremenskih neprilika, a posljednjih godina i zbog enormnog rasta cijena repromaterijala potrebnih za održivu proizvodnju biljnih kultura i žitarica. Uprkos problemima opstaju, zahvaljujući vlastitoj upornosti  i poticajima koje resorno kantonalno ministarstvo redovno isplaćuje.

Kantonalno ministarstvo poljoprivrede ove je godine osiguralo 3 miliona maraka više sredstava za poticaje u odnosu na godinu ranije. Većina  je već isplaćena, a preostali iznos  bit će  usmjeren na biljnu, odnosno proizvodnju povrća i jagodičastog voća na otvorenom i zatvorenom, te animalnu proizvodnju.

Više i šire u večerašnjem TV Dnevniku…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.