USK

OSNOVNA ŠKOLA ‘HARMANI II’ BIHAĆ: SVEČANO, IZLOŽBOM I PREDSTAVOM OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

  • U Osnovnoj školi „Harmani II“ u Bihaću ovih dana bilo je svečano. Priređena je tradicionalna priredba, kojom je obilježen Dan škole. Tome je prethodilo otvaranje 6. Izložbe likovne sekcije ove škole pod nazivom “Umjetničkim putem”, te Kamišibaj predstava…

BIHAĆ, 16. juna – Šesta Izložba likovne sekcije Osnovne škole „Harmani II“ u Bihaću otvorena je sa dva performansa, pod nazivom „Making Art by Hand“ i „Spray Painting“. Članice sekcije, pred velikim brojem posjetilaca u vrlo kratkom vremenu pokazale su svoju umješnost i napravile izvrsne radove. Uz to, mogli su se pogledati i pojedinačni radovi u različitim tehnikama, koji su bili izloženi.

Učenici su tehnikom Kamišibaj ispričali tradicionalnu irsku basnu, koja je izvrsno primljena od publike. Kamišibaj je umjetnost pripovijedanja, uz pomoć slika na maloj drvenoj pozornici. Riječ je o umjetnosti koja spaja sliku i riječ, odnosno podrazumijeva interakciju govora i slike. Ova predstava bila je malo zahtjevnija, jer su korištene lutke i ilustracije.

Nakon toga, krenulo se sa klasičnom priredbom, u kojoj su brojni učenici pokazali svoja znanja i vještine. Radi se o jednoj od najvećih bihaćkih škola, koju pohađa zajedno sa tri područne, blizu 800 učenika. U svemu ovom, najviše su uživali učenici, kojima je ovo bila prilika da promovišu i svoje uspjehe i postignuta znanja tokom protekle godine.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.