USK

OMLADINSKI START-UP BIZNIS: 5 POSLOVNIH IDEJA DOBILO PODRŠKU GRADA BOSANSKA KRUPA

  • Sve pristigle poslovne ideje mladih dobile su podršku Grada…

BOSANSKA KRUPA; 22. juna – Jučer je u kabinetu gradonačelnika Armina Halitovića održana ceremonija potpisivanja Ugovora za finansiranje najboljih omladinskih start-up biznisa.

Kao i u prethodnim godinama, i ove godine sve pristigle poslovne ideje mladih dobile su podršku Grada. Tako je u ovoj godini 5 mladih osoba dobilo podršku Grada pri realizaciji svojih poslovnih ideja u koju je svrhu iz Budžeta izdvojeno ukupno 21.482,13 KM.

Podršku su dobile poslovne ideje „Unako d.o.o.“ Jasmina Šabića, „Physiomed“ Emine Hasanagić, „SVF studio“ Sedina Begića, „New city studio“ Ahmeta Šabića i „Nešto slatko“ Melise Okić Palić.

“Moja poslovna ideja je prošla na ovom projektu pod nazivom Physiomed – centar za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, a nalazi se u Zanatskom centru u Bosanskoj Krupi. Sama ideja je počela od toga da Bosanskoj Krupi takvo nešto i fali, tako da sam se odlučila da se prijavim. Nudit ćemo usluge elektroterapije, kineziterapije, masaže – relax i medicinske, te hidžame za početak. Podrška Grada u mom slučaju bila je ustvari vjetar u leđa i poziv da osnujem nešto svoje i da to ako Bog da zaživi i bude moje osnovno zanimanje”, istakla je ovom prilikom Emina Hasanagić.

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!