USK

ODRŽANA RADIONICA „USPJEŠNE PODUZETNICE IZ OBLASTI UZGOJA I PRERADE LJEKOVITOG BILJA I AGROTURIZMA“

  • Cilj radionice je predstavljanje obuke za agroturističkog djelatnika i uzgajivača i prerađivača ljekovitog bilja, a ovaj vid neformalnog obrazovanja provodit će Biotehnički fakultet u Bihaću.

BIHAĆ, 26. septembra – U Bihaću je danas održana motivacijska radionica pod nazivom „Uspješne poduzetnice iz oblasti uzgoja i prerade ljekovitog bilja i agroturizma“.

Organizirana je u okviru projekta „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada“, koji finanasira Evropska unija, a realizira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje u Unsko-sanskom kantonu.

Cilj radionice je predstavljanje obuke za agroturističkog djelatnika i uzgajivača i prerađivača ljekovitog bilja, a ovaj vid neformalnog obrazovanja provodit će Biotehnički fakultet u Bihaću, kroz dva certifikovana programa osposobljavanja, registrirana kod nadležnog kantonalnog ministarstva za obrazovanje odraslih.

Na radionici su prezentirani i primjeri dobre prakse zainteresiranima. Svoja iskustva podijelila su, među ostalim, Fatima Gerzić iz Bosanske Krupe i Mihaela Brajdić iz Bosanskog Petrovca, koje se bave preradom ljekovitog bilja.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.