BiH

KORESPONDENCIJA IZMEĐU OHR-A I VLADE USK U VEZI DRŽAVNE IMOVINE: REVIDIRANJE ZAKONA I USKLAĐIVANJE

  • Kako nam je u vezi ove teme kazao premijer Mustafa Ružnić, početkom ove sedmice uputio je naredbu za postupanje svim resornim ministarstvima kada su u pitanju zakoni koji se tiču državne imovine, tj. da se u roku pet dana dostave koji su to zakoni koji se tiču državne imovine, usklađivanje istih za zakonskim propisima, odnosno, ono što se traži u pismu koje je visoki predstavnik OHR-a uputio Vladi USK-a…

BIHAĆ/SARAJEVO, 19. maja – Nakon što je visoki predstavnik u našoj zemlji Christian Schmidt početkom aprila ove godine po prvi put iskoristio Bonske ovlasti i stavio van snage Ukaz predsjednice RS Željke Cvijanović o proglašenju  Zakona o nepokretnoj imovini, OHR je nastavio ovaj proces kojim se u oba entiteta trebaju revidirati postojeći zakoni o državnoj imovini.

Iz tog razloga na adresu Vlade USK-a i premijera Mustafe Ružnića prošle sedmice stiglo je pismo u kojem se traži ovo usklađivanje i daje rok od 60 dana za realizaciju. Premijer Mustafa Ružnić ističe da su već pokrenute aktivnosti kako bi se postupilo u skladu s uputama visokog predstavnika koje su stigle na adresu USK-a.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!