USK

DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: ZA IZGRADNJU NOVOG OBJEKTA TRENUTNO NA RAČUNU 6 MILIONA MARAKA NAMJENSKIH SREDSTAVA

  • Dom zdravlja Bihać trenutno na računu ima šest miliona maraka sredstava, koja su namjenska za te svrhe. Pola je uplatila Vlada Federacije BiH, a drugu polovicu Vlada Unsko-sanskog kantona s tim da su iz krajiške Vlade garantovali ostatak sredstava koja budu potrebna da se objekat završi…

BIHAĆ/SARAJEVO, 20. augusta – „Mi smo još u februaru ove godine, a nakon idejnog projekta, krenuli sa urbanističkom dozvolom i dobili smo je nakon pet-šest mjeseci i tu su se zahtijevali razni elaborati i ostale stvari koje se vežu za urbanističku dozvolu. Odmah nakon toga smo krenuli u javni poziv za ponuđače za izradu glavnog građevinskog projekta i evo nakon 45 dana taj javni poziv je krajem prošle sedmice zatvoren, kazao je za FENU Ademir Jusufagić.

Dodaje, kako se javilo 6-7 firmi koje ispunjavaju potrebne uslove i sada komisija treba da odredi najnižeg ponuđača a onda nakon 15-ak dana kada prođe žalbeni rok, potpisuje se ugovor sa firmom koja će raditi glavni građevinski projekat. Zakonski rok za izradu tog projekta je 90 dana, gdje u međuvremenu onaj ko radi građevinski projekt traži i građevinsku dozvolu. Nakon toga ide javni poziv za izvođača radova i raspisuje se javni poziv za nadzor izvođača tih radova.

„Ako ne bude pritužbi, tužbi i žalbi vjerujem da bi radovi mogli početi najkasnije za 6-7 mjeseci. Zakon je tako definisao i mi ne želimo odstupati od toga jer svako prekoračenje tih ovlasti sa sobom donosi sankcije i zastoj u izgradnji samog objekta“, kaže Jusufagić.

Dom zdravlja Bihać trenutno na računu ima šest miliona maraka sredstava, koja su namjenska za te svrhe. Pola je uplatila Vlada Federacije BiH, a drugu polovicu Vlada Unsko-sanskog kantona s tim da su iz krajiške Vlade garantovali ostatak sredstava koja budu potrebna da se objekat završi.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.