USK

DANAS JE ZASJEDALA VLADA USK-A – STIPENDIJA STUDENTIMA U VISINI 300 KM

  •  Kantonalna Vlada usvojila je nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice s djecom. Riječ je o usklađivanju Zakona sa federalnim propisima koje je bilo neophodno uraditi kako bi se pomenuti Zakon mogao početi primjenjivati od 1. oktobra a odnosi se na  dječiji doplatak i  porodiljske naknade.

BIHAĆ, 14. septembra –  Pored ovog, danas je bilo riječi  i o stipendiranju studenata sa područja Unsko- sanskog kantona za ovu godinu. Ministarstvo obrazovanja u ove svrhe planiralo 150.000 maraka. Kako je kazao resorni ministar Almin Hopovac oko 50 studenata ispunjava sve potrebne uslove za stipendiranje.

Ono što iz resornog ministarstva obrazovanja možemo najaviti jeste da je slijedeći korak da donesemo visinu stipendije i ovim putem želim informisati studente koji su prošli na javnom pozivu, koji ispunjavaju uvjete da će ta stipendija iz resorog ministarstva biti veća nego ikad odnosno 300 km na mjesečnom nivou“, kazao je ministar Hopovac.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.