USK

CESTA KOJA POVEZUJE CAZIN I BOSANSKU KRUPU – RADOVI PRI KRAJU

  •  Riječ je o regionalnom putnom pravcu koji se smatra najprometnijem u USK. Novi asfalt postavljen je u dužini oko 20 kilometara. Finansijer radova je kantonalna Direkcija za ceste. Kako protiču završni radovi danas su se uvjerili predstavnici Direkcije, Kantona i Grada Cazina.

USK, 10. augusta -Radovi na postavljanju novog asfalta ali i rješavanju oborinskih voda i pješačkih staza na regionalnoj cesti 402 počeli su 2019. godine. Modernizaciju  ovog putnog pravca koji povezuje Cazin i Bosansku Krupu bilo je nepohodno  uraditi jer je  riječ o najfrekventnijoj cesti u Kantonu gdje se  dnevno saobraća  oko 9000 vozila a uz to bili su prisutni i ostali problemi pri saobraćanju.

Sanacija ove regionalne ceste smatra se financijskim najznačajnijim pojedinačnim projektom koji je koštao  više od  6 miliona maraka. Okončanje preostalih radova trebalo bi da bude završeno do desetog mjeseca ove godine, kazali su u Direkciji za ceste.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.