USK

CAZIN: UDRUŽENJE VETERANA POLICIJE 1991/96 PRIGODNIM SADRŽAJIMA OBILJEŽILO DAN POLICIJE

  • Udruženje veterana policije Stanice javne bezbjednosti Cazin 1991/ 96. godine, Dan policije, obilježilo je danas, svečanim postrojavanjem, otvorenjem ureda i obilaskom Centralnog šehidskog spomen-obilježja. Dan je ovo, kada su članovi Udruženja evocirali uspomene na najljepše ali i najteže zajedničke trenutke odbrambeno-oslobodilačkog rata i 16 poginulih kolega, koji su stali na branik države BiH…

CAZIN, 12. juna – Osnovano prije dvije godine, Udruženje veterana policije Stanice javne bezbjednosti Cazin 1991/ 96., trenutno broji 220 aktivnih članova. Patrioti su to, koji su se prvi odazvali odbrani svoje zemlje. Kako bi upravo odali počast svojim kolegama i svim šehidima naše zemlje, članovi ovog udruženja su se, nakon svečanog postrojavanja, uputili prema Centralnom spomen-obilježju, položili cvijeće i proučili Fatihu.

Jedan od njih je i Remzo Čaušević, ranjavan tri puta, tvrdi da su najkritičnije linije odbrane bili Pogledalo, Tržačka Raštela, Brkića koplje prema tzv. APZB, te Turski kozjen, Alibegovića kosa i Hasin vrh prema agresoru. Doprinos policije u organizaciji otpora i samoj odbrani naše zemlje je nemjerljiv, istaknuo je kantonalni ministar za pitanje boraca i RVI, Samir Jašaragić.  Stoga je neophodna izgradnja državnih institucija, njegovanje kulture sjećanja i prenošenje činjenica mlađim generacijama. Trenutno, najveća odgovornost je na osnovnoj ćeliji društva, odnosno porodici.

Čestitajući Dan policije, savjetnik gradonačelnika Cazina, Jusuf Bajrektarević je istaknuo da je riječ o jednom od najzahtjevnijih poslova, koji zahtjeva i dobru tehničku opremljenost. Bajrektarević ističe da i samo udruženje uživa podršku svoga grada, jer vodi računa o značajnim datuma i događajima, a naročito o porodicama šehida i poginulih boraca.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!