USK

BIHAĆ: PREDSTAVLJENI NOVI ULTRAZVUČNI VODOMJERI ZA DALJINSKO OČITANJE UTROŠKA VODE

  • Predstavnici Javnog poduzeća „Vodovod“ Bihać, turske kompanije „Baylan“ i sarajevskog „Hidro-termo centra“ predstavili su danas medijima nove ultrazvučne vodomjere s pratećom opremom za daljinsko očitanje utroška vode, vrijedne 128. 000 KM. Zahvaljujući ovom projektu, u bihaćkom „Vodovodu“ će količine utrošene vode mjeriti dnevno svaki sat vremena a  inkasatori vodomomjere neće morati očitavati lično na kućnoj adresi. Prvih 500 nabavljenih ultrazvučnih vodomjera dobit će građani kolektivnog stanovanja u najgušće naseljenim područjima počev od naselja Ozimice 1 i 2, Harmani i Luke. 

BIHAĆ, 28. septembra – Nakon jučerašnje postavke tzv. ‘gejtvej-uređaja’ za prijem i slanje podataka za daljinsko očitanje na nekoliko lokacija u Bihaću, u Upravi Vodovoda predstavili su tehničke karakteristike i princip rada ultrazvučnih vodomjera te ukazali na njihove prednosti u odnosu na dosadašnje, mehaničke.

Ovoj prezentaciji putem javnih nabavki prethodilo je potpisivanje ugovora vrijednog 128.000 maraka u sklopu kojeg su pored ultrazvučnih nabavljeni i mehanički vodomjeri s radijskim modulom. Predstavnik turske kompanije „Baylan“ kazao je ovom prilikom kako su novonabavljeni ultrazvučni vodomjeri po svojim karakteristikama najtraženiji u svijetu a jedna od najvećih prednosti je daljinsko očitanje podataka o potrošnji vode, otvaranje i zatvaranje ventila.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.