USK

BIHAĆ: POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA OTVORENA MOGUĆNOST APLICIRANJA NA OSNOVU JAVNOG POZIVA ‘EU4AGRI’

  • Prvi javni poziv ‘EU4AGRI RECOVERY’ vrijednosti 2,8 miliona maraka danas je prezentiran u Bihaću. Ovaj projekt koji finansira EU iskoristiti će se za unapređenje resursne efikasnosti i industrijskih lanaca vrijednosti u BiH. Aplicirati mogu vlasnici obrta, samostalni poduzetnici, zadruge i mikro i mala poduzeća koja imaju najmanje jednu godinu iskustva u poljoprivredi…

BIHAĆ, 29. septembra – Primarna proizvodnja ili prerada, sektori su iz kojih se može aplicirati za sredstva iz projekta ‘EU4AGRI’ i to u visini  od 20.000 – 80.000 maraka bespovratnih sredstava. Priliku da više saznaju o ovom javnom pozivu koji je otvoren do 14. oktobra, danas je u  Bihaću iskoristilo više poljoprivrednih proizvođača. Strategija proizvodnje hrane mora biti u fokusu svih, od državnih do lokalnih vlasti, ističu poljoprivrednici. Tamo gdje fali kapitalnih ulaganja, ovakvi projekti više su nego dobrodošli, jer su sredstva predviđena upravo za tu namjenu.

Podrška proizvođačima hrane potrebnija je više nego ikad. Problemi s kojima se suočavaju su sve veći, od vremenskih nepogoda do inflacije i poskupljenja repromaterijala i goriva. Svi koji se odluče aplicirati za bespovratna sredstva iz ovog fonda trebaju osigurati 15% vlastitih sredstava a ukoliko budu izabrani na raspolaganju će imati tehničku podršku UNDP u izradi samog projekta.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.