TUKA NAKON DVA NASTUPA U PROTEKLA TRI DANA: NIKAD PORAZ, SAMO LEKCIJA

SPORT, 09. augusta – Podsjetio je kako su iza njega naporni treninzi te dvije trke u posljednja tri dana, odnosno da je u subotu nastupio na utrci Dijamantske lige u Poljskoj (Silesia, Chorzow), gdje je 800m istrčao za 1:47.76 (10. mjesto) te jučerašnja trka na 800 metara u okviru World Continental Toura Gold u Mađarskoj, u kojoj je istu dionicu istrčao u vremenu 1:46.77.  

Poslije izuzetno jakih treninga posljednjih mjesec dana, zajedno s trenerom odlučio sam nastupiti na ove dvije izuzetno jake trke, iako sam znao da je jako teško napraviti rezultat ili plasman poslije jakih treninga i ovako jake konkurencije trenutno! Nekada moramo rizikovati i čak trpjeti poraze, ali isto tako čvrsto vjerovati u proces i sve ono dobro što nas čeka u budućnosti! Nikad poraz, samo lekcija! Uz vas i vašu bezuslovnu podršku je zaista sve puno lakše”, poručio je Tuka.

Tuka je jučer za skoro punu sekundu bio brži nego u subotu u Poljskoj, što je dobar znak da polako diže formu pred nastupajuće Evropsko atletsko prvenstvo u njemačkom Münchenu, koje počinje 15. augusta te na kojem bi i on trebao nastupiti. Tuka je prošlog mjeseca odlučio propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u američkom Oregonu.

Exit mobile version