Net magazin

ZA VJERNIKE UZVIŠENI DAN: ‘BLAGDAN GOSPINOG UZNESENJA’ U ŽUPI SV. FRANJE ASIŠKOGA NA ZAVALJU

  • Blagdan gospinog uznesenja tradicionalno je proslavljen u Župi Sv. Franje Asiškoga na Zavalju nadomak Bihaća. Kao i prethodnih godina i danas je ovo mjesto oživjelo. S 14 godina u srednju školu u Zagreb, iz Zavalja je otišla Katica Blatančić. Ipak, svaki blagdan i praznik nastoji provesti u rodnom kraju zajedno sa porodicom…

BIHAĆ, 15. augusta – Katolici danas obilježavaju svoj veliki  blagdan, u narodu poznatiji kao Blagdan Velike Gospe. Veliki broj mještana podplješevičkih sela i ostalih bihaćkih naselja okupio se danas ispred crkve Župe Svetog Franje Asiškog na Zavalju gdje je povodom blagdana održana sveta misa. Za katolike u USK ovaj praznik ima veliko značenje, jer već stotinama godina vjernici iz ovog kraja tradicionalno slave blagdan posvećen svojoj zaštitnici.

Velika Gospa danas je slavljena misama služenim u crkvi Župe Svetog Franje Asiškog, a baš kako i dolikuje blagdanu, cijeli je dan popraćen pjesmom, igrom, bogatom trpezom i porodičnim veseljem.

Priču o ovom blagdanu koji okui brojne vjernike u naselju zavalje zabilježila je naša reporterska ekipa o čemu više donosimo u večerašnjem TV Dnevniku…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.