Net magazin

WWF AKADEMIJA ZA PRIRODU: UČENICI OŠ ‘GORNJE PREKOUNJE – RIPAČ’ BAŠTINICI PRIRODNIH VRIJEDNOSTI I ZAŠTITE OKOLIŠA

  • Učenici trećeg i petog razreda bihaćke Osnovne škole „Gornje Prekounje – Ripač“ predstavili su danas u svojoj školi rezultate nove generacije WWF akademije za prirodu – projekta zaštite okoliša realiziranog u proteklih osam mjeseci u saradnji s upravom zaštićenog područja JP Nacionalni park „Una“…

BIHAĆ, 16. juna – Učenici su uz pomoć svojih nastavnika i osoblja nacionalnog parka istražili njegov biljni i životinjski svijet i saznali koje su to zaštićene vrste u ovom području. Sara Dupanović, Majra Šehić, Selma Hadžić, Rejhana Džemaili te Dženan Nuspahić – učenici su Osnovne škole Gornje Prekounje – Ripač koji su u posljednjih osam mjeseci pohađali WWF-ovu akademiju za prirodu – edukacijski program o zaštiti okoliša, koji razvija ključne kompetencije nastavnika i njihovih učenika za aktivne građane u zaštiti prirode.

S učenicima su na ovom projektu radile i njihove nastavnice, koordinatorice Sanja Čaušević i Azra Saračević koje su s njima pripremile i kraći zabavni program. Učenici i nastavnici su na kraju proglašeni ambasadorima Nacionalnog parka „Una“. Majra Hadžić kaže kako su na akademiji mnogo naučili o endemskim vrstama, životinjama i biljkama u Nacionalnom parku Una.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.