Net magazin

UDRUŽENJE ‘IZVOR DOBROČINSTVA’ IZ KUVAJTA OSIGURALO VRIJEDNU POMOĆ ZA DVIJE USTANOVE U BIHAĆU

  • Predstavnici Udruženja „Izvor dobročinstva“ potpisali su jučer ugovore sa direktorom Elektrotehničke i drvoprerađivačke škole u Bihaću, Samirom Bećirspahićem, te predstavnikom  Kantonalne bolnice Almirom Kovačevićem. Biti će finansirana sanacija dijela krovišta kao i obnova jedne učionice, a Kantonalnoj bolnici će biti donirana dva hemodijalizna aparata…

BIHAĆ/VOGOŠĆA, 15. septembra – Na jučer održanom sastanku u Vogošći dogovoreno je finansiranje obnove učionice u Elektrotehničkoj i drvoprerađivačkoj školi kao i sanacija dijela krovišta. Potpisivanjem ovog ugovora Udruženje „Izvor dobročinstva“ ima za cilj afirmaciju projekata od izuzetnog društvenog, edukativnog, kulturnog i razvojnog značaja za bosanskohercegovačkog društva, kao i nastavak afirmacije dobre i uspješne saradnje sa obrazovnim institucijama u Bosni i Hercegovini.

Također je dogovorena i realizacija projekta donacije hemodijaliznih aparata za Kantonalnu bolnicu. Ovaj projekt je od posebnog značaja, s obzirom da olakšava život velikom broju hemodijaliznih pacijenata.

Udruženje je posjetio i predstavnik organizacije „Igasa el Insanije“ („IGASET INSANIJETU“) iz Kuvajta, dr. Soltan al Hanna, koji je kazao da je posebno sretan kada mogu pomoći građanima BiH. Uz ostalo dodao je da se nada da će dobra saradnja između BiH i Kuvajta biti nastavljena i u narednom periodu.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!