Net magazin

U ORGANIZACIJI MEĐURELIGIJSKOG VIJEĆA BIH: U BIHAĆU UPRILIČENO PREDAVANJE, KAO I POSJETA BOSANSKOJ KRUPI

  • Međureligijsko vijeće u BiH organiziralo je projekt kojim se želi dati podrška mladima i to kako da kroz duhovnost i vjeru ojačaju svoje mentalno zdravlje. Upravo je to i razlog  zbog kojeg su se okupili zajedno s predstavnicima sve tri vjerske zajednice u Bihaću, te nakon predavanja u Župnoj crkvi Svetog Ante Padovanskog upriličili posjetu Bosanskoj  Krupi i njenim crkvama i džamiji…

BIHAĆ, 06. septembra – „Osiguranje  odgovora na Covid – 19 u crkvama i vjerskim zajednicama“ projekt je MRV koji se provodi uz podršku World Vision u BIH, UNICEF i USAID.

Cilj projekta je da se, nakon minulog perioda epidemioloških mjera zatvaranja u pandemiji, mladi članovi MRV ponovo okupe te kroz druženje ali i predavanja prenesu svoja iskustva o tom periodu. Mnogi mladi upravo su u vrijeme pandemije utočište potražili u vjerskim zajednicama kojima i pripadaju.

U ovaj projekt dosad je uključeno 15 odbora za međureligijsku saradnju u lokalnim zajednicama širom BiH s ciljem davanja odgovora na prevenciju i imunizaciju virusa Covid 19.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!