Net magazin

‘ŠTRAPARIJADA’ NA IZAČIĆU: OVE GODINE 74 GRLA ODMJERILA SNAGU I IZDRŽLJIVOST U IZVLAČENJU BALVANA

  • Na Izačiću je jučer održana 18-a štraparijada, tradicionalno takmičenje u izvlačenju balvana na kojoj su učestvovali vlasnici grla iz svih krajeva BiH i Hrvatske. I ovaj put štraparijada je okupila brojne ljubitelje ovog sporta iz BiH i inozemstva…

BIHAĆ, 11. septembra – Na osamnaestoj po redu Štraparijadi na Izačiću učestvovali su najbolji štrapari BiH ali i regiona. Snagu i izdržljivost u izvlačenju trupaca odmjerila su 74 grla u četiri kategorije a najatraktivnije je bilo takmičenje u teškoj kategoriji. Prvo mjesto osvojila su grla Tobi i Herkules GAS Petrol u vlasništvu Luke Podraščanina iz Mrkonjić Grada. Šampioni Karaule u srednjoj i lakoj kategoriji bila su grla u vlasništvu Rasima Mešića iz Čelića.

Izačićka štraparijada po organizaciji, uređenosti staze i tribina te broju učesnika i posjetioca jedna je od najboljih u regionu, ocjena je Stanislava Jakice međunarodnog voditelja štraparijada.

I ovaj put osiguran je nagradni fond od oko 10 000 KM. Vlasnicima pobjedničkih grla uručene su novčane nagrade i pehari a po prvi put dodijeljen je i specijalni pehar  za najviše ostvarenih pobjeda na štraparijadama. Zasluženo je pripao Miloradu Stojanoviću Zisu iz Bosanskog Petrovca.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!