Net magazin

SJEĆANJE NA SEDAM ČLANOVA KLUBA: ODBOJKAŠKI KLUB BIHAĆ ORGANIZIRAO 19-I PO REDU MEMORIJALNI TURNIR

  • U spomen na sedam vrsnih bihaćkih odbojkaša, Odbojkaški klub Grada Bihaća već 19 godina organizira memorijalni turnir. I ove godine mladi sportisti, njihovi treneri, predstavnici Gradskog saveza odigrali su revijalne utakmice, družili se sa članovima porodica preminulih odbojkaša, prisjetili se na zlatno doba odbojke u Bihaću. Učešću u turniru uzele su i kolege-odbojkaši iz Sarajeva…

BIHAĆ, 25. septembra – Odbojkaški klub Bihać devetnaestu godinu zaredom organizirao je Memorijalni turnir u znak sjećanja na sedmero poginulih klupskih članova u ratnom periodu – Aidu Nadarević, Asima Dupanovića, Hasana Softića, Dževada Fajkovića, Samira Muslića, Edina Bećiragića, Alena Dedića. Porodice, članovi kluba, navijači i sportski prijatelji na ovaj način prisjetili su se  izuzetno uspješnih odbojkaša, ali i istaknutih pripadnika Armije RBiH. Neki od njih bili su među najboljim odbojkašima bivše države.

Bila je ovo ujedno i prilika da se više progovori o situaciji u odbojci, koja baš i nije za pohvalu. Kao i u ostalim sportovima, brojni su problemi, od nedostatka jače financijske podrške, skromnih uslova za treniranje, narušenih odnosa unutar Federalnog saveza  do odlaska mladih i talentiranih sportista van BiH.

Dok se pomenuti problemi ne riješe, u klubu čine sve kako bi okupili što više mladih, zainteresiranih za ovaj sport, organiziraju se takmičenja na nivou Grada, Kantona ali i uspostavljaju kontakti sa klubovima unutar države ali i iz susjednih zemalja.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.