POČETAK REALIZACIJE MEDIJSKOG PROJEKTA RTV USK “TAJNI SASTOJAK ŠTO NAS POVEZUJE – HRANA”

Radio-televizija Unsko-sanskog kantona započinje implementaciju projekta „Tajni sastojak što nas povezuje – hrana” u sklopu kojeg će se producirati i emitovati medijski sadržaji o tradicionalnoj kuhinji lokalnih zajednica Krajine, te migranata i izbjeglica smještenih u privremenim prihvatnim centrima u Unsko-sanskom kantonu.

BIHAĆ, 12. maja – Pored kraćeg TV serijala kuharskih emisija u četiri epizode i video recepata, kroz web članke, radijske reportaže i TV reportažu, govorit ćemo i o ostalim relevantnim i aktuelnim temama i aktivnostima, ali i prezentovati životne priče koje mogu doprinijeti boljem razumijevanju mješovitih migracija u lokalnim zajednicama.

U maju produkcijska ekipa RTV USK planira snimanje dvije epizode kuharske emisije u PPC Borići, te ostalih planiranih medijskih sadržaja.

Medijski projekt „Tajni sastojak što nas povezuje – hrana“ realizuje se u okviru projekta “Jačanje društvene kohezije u zajednicama u kojima borave ljudi u pokretu“ kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u Bosni i Hercegovini, a finansira Služba za instrumente vanjske politike (FPI) Evropske unije u okviru Instrumenta koji doprinosi stabilnosti i miru (IcSP).

 

 

Exit mobile version