Net magazin

NIJAZ VELADŽIĆ – VELJUN O SVOM KOMANDANTU IZETU NANIĆU: NIKAD U ŽIVOTU NISAM SREO ISKRENIJEG ČOVJEKA…

  • Bio je jedan od najboljih boraca 505. Viteške bužimske brigade. Nijaz Veladžić – Veljun prvi put je vidio komandanta Izeta Nanića tokom obuke u tadašnjem vojnom regrutnom centru u Koprivni. Na prvi dojam, kako se sjeća, komandant Nanić nije bio kako ga je zamišljao, ali ubrzo se lično uvjerio da je riječ o izuzetnom čovjeku, vrijednim svakog poštovanja..

BUŽIM, 06. augusta – Jučer je u Bužimu, na lokalitetu Ćorkovača, obilježena još jedna godišnjica pogibije legendarnog komandanta 505. Viteške bužimske brigade, generala Izeta Nanića, o čemu smo jučer izvještavali kroz javljanje naše ekipe. I današnje minute dnevnika posvetit ćemo ovom izuzetnom vojskovođi koji je skoro četiri godine predvodio jednu od najslavnijih, i po časti i redu, viteških brigada u Armiji RBIH.

Ko je bio Izet Nanić, najbolje znaju oni koji su s njim rame uz rame borili se za državu BIH. Među njima i proslavljeni borac, 100-i ratni vojni invalid Nijaz Veladžić.

Priču donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!