Muzika

LOŠE VREMENSKE PRILIKE IPAK NISU OMELE PRVU MUZIČKU NOĆ: SINOĆ U BIHAĆU ‘SEVDAH FEST’ OKUPIO BROJNU PUBLIKU I IZVOĐAČE

  • U Bihaću je sinoć održan Festival narodne muzike. Tačnije, prva noć u okviru dvodnevnog muzičkog događaja. Riječ je o zabavnoj manifestaciji koja se održava već 28 godina na kojoj je do sada učestvovao veliki broj muzičara, poznatih imena bh. estrade. I ove godine, posjetioci su bili u prilici vidjeti i čuti poznate pjevače narodne muzike…

BIHAĆ, 09. augusta – Najavljivani festival narodne muzike, odnosno ‘SEVDAH FEST’ u Bihaću, sinoć je okupio veliki broj posjetilaca. Bila su tu poznata imena, pjevači koji više decenija uspješno stvaraju na muzičkoj sceni.

Nakon dvije godine održavanja festivala u zatvorenom prostoru bez publike zbog pandemije, sinoć je festivalska noć muzike i pjesme upriličena na sportskom poligonu Doma Armije BiH. Svi s nestrpljenjem su očekivali događaj za kojeg kažu da je više od toga. Ističu da je riječ o festivalu istinskog prijateljstva i ljubavi. Učesnike i posjetioce sinoć su pozdravili i predstavnici vlasti Kantona i Grada, premijer Mustafa Ružnić i gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Zadovoljni su što je organiziran još jedan zabavni sadržaj u okviru bogatog ovogodišnjeg programa koji je obuhvatio brojne kulturno-zabavne i sportske događaje u Krajini. Za organizatora, vlasnika muzičke agencije, Dilvada Felića sinoć je bilo stresno pred sami početak festivala. Zbog kiše i grmljavine prijetilo je otkazivanje događaja. Ipak, vrijeme se ipak poboljšalo i muzička noć je mogla da počne i pruži publici ono zbog čega su i došli. Prva noć je uspješno protekla a večeras se nastavlja ovaj muzički događaj kroz izvedbu pjesama poznatih bh. pjevača narodne muzike.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!