Nekategorisano

UNATOČ RASTU CIJENA, OPĆINE BUŽIM I KLJUČ REALIZUJU PLANIRANE INFRASTRUKTURNE PROJEKTE

  • U kabinetu načelnika Općine Bužim potpisani su ugovori za realizaciju izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete, dok su u Ključu u toku javni pozivi za izgradnju infrastrukture, što obuhvata asfaltiranje puteva, izgradnju rasvjete i kanalizacije.

BUŽIM, 31. jula – Realizacija infrastrukturnih projekata u Općini Bužim odvija se ustaljenom dinamikom uprkos inflaciji.

Sredstva koja su izgubila dio osnovne vrijednosti, odlukom općinskog načelnika nadoknađena su iz budžetskih rezervi. Riječ je o četiri projekta javne rasvjete ukupne vrijednosti oko 75. 000 KM.

Ovi projekti će se realizirati u naseljima Lubarda, Baštra, Dedića brdo i Gornji Mulalići, a ugovori o realizaciji potpisani su u kabinetu načelnika Mersudina Nanića.

I u Općini Ključ u toku su javni pozivi za izgradnju infrastrukture, što obuhvata asfaltiranje puteva, izgradnju rasvjete i kanalizacije.

Potpisivanje ugovora sa izvođačima radova nailazi na poteškoće zbog inflacije koja se u velikoj mjeri odrazila na cijene energenata i materijala. Osim ovih projekata, u cilju postizanja energetske efikasnosti na zgradi Općinskog suda će biti zamijenjena stolarija. Sredstva je osiguralo  Ministarstvo građenja i zaštite okoliša USK.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.