Kultura

FOTO KONKURS “I LOVE UNA 2022 “ – NAJBOLJA FOTOGRAFIJA INDIRA MERDANIĆA IZ BOSANSKOG NOVOG

  • I ove godine među ameterima, ali i profesionalnim fotografima vladao je veliki interes za učešće na konkursu za najbolju fotografiju rijeke Une za 2022. godinu.

BIHAĆ, 15. maja –  U okviru manifestacije obilježavanja 17. maja, Dana rijeke Une u Gradskog galeriji u Bihaću sinoć je otvorena izložba fotografija učesnika foto konkursa “I love Una 2022 “ .  Tom prilikom ministri u Vladi USK-a Almin Hopovac i Adnan Alagić uručili su nagrade pobjednicima ovogodišnjeg konkursa.

Od 66 pristiglih fotografija 57 ih je zadovoljilo osnovne tehničke karakteristike, te su predstavljene na izložbi u Gradskoj galeriji u Bihaću. Prema ocjeni stručnog žirija najbolja je bila fotografija Indira Merdanića iz Bosanskog Novog.  Merdanić je prije 10 godina kao fotograf – amater učestvovao na ovom takmičenju  i osvojio treće mjesto. Dokaz je to  da ovakvi projekti pružaju podršku mladim ljudima da naprave prve korake,  a potom i da se usavršavaju te profesionalno bave fotogtafijom kao vidom umjetničkog izražavanja.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!