Izbori 2022

IZBORI NA HORIZONTU: PROCJENE UPUĆUJU DA ĆE STRANKE U OVE IZBORE INVESTIRATI VIŠE NOVCA NEGO U OPĆINSKE PRIJE DVIJE GODINE

  • Za razliku od prethodnih izbornih kampanja, kada su nam se sa drveća ili rasvjetnih stubova smiješili kandidati, ove godine to nije slučaj. Uglavnom se stranački materijali nalaze na mjestima koja su u tu svrhu i predviđena. Zabrana plakatiranja se odnosi na stubove javne rasvjete, stabla, autobuse,  trafostanice, nadvožnjake, podvožnjake, fasade zgrada, itd.  U Komunalnoj inspekciji Grada Bihaća, ističu kako su preventivno djelovali i upozorili sve političke subjekte na obavezu poštivanja propisa…

BIHAĆ, 20. septembra – I ove godine politički subjekti će potrošiti značajne iznose novca u izbornoj kampanji. Prema dostupnim podacima 2020. godine, stranke, koalicije i nezavisni kandidati su na oglašavanja za općinske izbore utrošili oko 6, 6 miliona maraka ističu u Transparency Internationalu BiH. Ove godine mogli bi taj iznos i premašiti.

Za razliku od proteklih izbornih kampanja kada su se reklamni materijali, plakate i bilbordi mogli vidjeti na zabranjenim mjestima u Bihaću, ali i drugim gradovima i općinama, ove godine toga nema, ili je prisutno u manjoj mjeri. Manje je plakata, ali više oglašavanja na društvenim mrežama, za šta se također izdvajaju značajni iznosi novca.

U večerašnjem TV Dnevniku pogledajte i poslušajte priču koju smo posvetili gore navedenoj temi, aktuelnoj još samo dvije sedmice, dok se sabere izborni dan i zadovoljstvo ili nezadovoljstvo političkih takmaca.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.