BiH

U BIH ZABILJEŽEN BLAGI PAD CIJENA PREHRAMBENIH ARTIKALA I GORIVA

  • Ekonomski stručnjaci tvrde da su neke namirnice još nerealno skupe, poput šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, ali vrlo brzo se očekuje i njihovo pojeftinjenje.

SARAJEVO, 01. augusta – Trend blagog pada cijena hrane zahvatio je i Bosnu i Hercegovinu pa se pojeftinjenje hrane već odrazilo i na pad cijena goriva koje su u julu za oko 50 feninga niže u odnosu na juni. Gorivo je tako jeftinije u prosjeku za trideset feninga, u šta smo se uvjerili prilikom današnjeg obilaska bihaćkih benzinskih pumpi.

Kada je riječ o hrani, statistički pokazuje daje cijena ulja u Bosni i Hercegovini nedavno je bila 6 KM po litru, a sada je 5,10 KM. Brašno od 25 kilograma koštalo je blizu 40 KM, a trenutna cijena je niža za deset konvertibilnih maraka. Pojeftinila je i piletina zbog pojeftinjenja žitarica, a i drugih vrsta mesa.

Ekonomski stručnjaci tvrde da su neke namirnice još nerealno skupe, poput šećera, mlijeka i mliječnih proizvoda, ali vrlo brzo se očekuje i njihovo pojeftinjenje.

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!