BiH

TURIZAM U PLUSU: EFEKTI VAUČER TURIZMA POTVRDILI VELIKO INTERESOVANJE DOMAĆIH TURISTA

  • Vlada FBiH je sredinom ljeta putem Ministarstva turizma plasirala pet miliona maraka kao pomoć turističkom sektoru. Od ovih mjera poticaja korist su imali i građani i to kroz kupovinu vaučera. Njih 10.000 imalo je priliku da po povoljnijim uvjetima posjetiti brojne destinacije u FBiH. Da je interes domaćih turista bio veliki pokazalo je i to što  su vaučeri u svega par dana rasprodani i to putem nekoliko online platformi…

BIHAĆ, 03. septembra – Vaučeri u vrijednosti od 200 maraka u Bihać su doveli brojne bh. građane. Za mnoge je to bila prilika i da po povoljnijim cijenama posjete ovaj kraj. Turistički kapaciteti bili su popunjeni čime su zadovoljni i sami hotelijeri ali i u Turističkoj zajednici grada Bihaća.

Prema onom što smo zabilježili u razgovoru s našim sagovornicima iz Turističke zajednice u Bihaću, najviše gostiju došlo je iz Sarajeva, Tuzle i Zenice uz zadržavanje od dva dana. Kako su kazali vaučeri su se pokazali kao dobar način za dolazak domaćih turista iz BiH na ovo područje, ali i obrnuto. Vaučeri će se moći iskoristiti i tokom naredna dva mjeseca što će svakako produžiti sezonu. Time će se dodatno povećati broj posjeta koji će u ovoj godini zasigurno premašiti brojeve iz rekordne 2019. godine.

Tome je svakako doprinijela i promocija na inostranom tržištu, a o efektima više i šire govorimo u TV Dnevniku…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.