BiH

SARADNJA MLADIH: ODRŽANA ZAVRŠNA RADIONICA PROJEKTA ‘ZIDOVI ILI MOSTOVI, IZBOR JE TVOJ’

  • Na danas održanoj šestoj i završnoj radionici projekta „Zidovi ili mostovi – izbor je tvoj“ u organizaciji Udruženja Lan u Bihaću, veliki broj srednjoškolaca okupljen je oko vrlo bitne teme – aktivizma u digitalnom dobu. Kroz interaktivne radionice, mladi iz Bihaća, Cazina i Novog Grada imali su priliku učiti i diskutirati o ljudskim pravima, ravnopravnosti spolova, opasnostima stereotipa i rasizma, te različitim oblicima aktivizma za izgradnju boljeg društva…

BIHAĆ, 11. juna –  Na mladima svijet ostaje – često tu parolu znaju olako koristiti i političari, oni koji kroje zakone i politiku za podršku mladima. Da pravu podršku nakon roditelja i šire porodice, potom prosvjetnih radnika, imaju kroz neformalno obrazovanje, dokaz je i završna radionica projekta „Zidovi ili mostovi – izbor je tvoj“.

Među tridesetak mladih učesnika, čije znanje bi posramilo i one koji o njihovoj sudbini odlučuju su Tijana, Matija i Dalila. Pored odličnih ocjena za radionice, podijelili su s nama i svoje viđenje aktivizma mladih u današnjem vremenu.

Projekt „Zidovi ili mostovi – izbor je tvoj“ finansijski je podržala Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u okviru granta iz Fonda inter-etničke saradnje. Pružiti mladima priliku da razviju vještine za izgradnju boljeg i tolerantnijeg društva uz poštivanje različitosti, kroz projekt inter-etničke saradnje, bio je i jedan od ciljeva bihaćkog Udruženja ‘Lan’.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!