BiH

PAUKOVA MREŽA SVAKODNEVNIH BRIGA: KREDITI, POTROŠAČKA KORPA I CIJENE NA UDARU RASTUĆE INFLACIJE

  • Nažalost, obistinile su se prognoze ekonomskih analitičara ali i upozorenja Centralne banke BiH još u martu ove godine, o velikom rastu inflacije usljed nepovoljnih privrednih kretanja u državi i stalnog rasta cijena zbog rata u Ukrajini. Inflacija zabilježena u julu iznosila je rekordnih 17,6 posto i najveća je u historiji BiH. Procjene nisu dobre, rast cijena nastaviti će se i do kraja godine…

BIHAĆ, 28. augusta – Godišnji odmor Emil Gluhalić provodi u rodnom Bihaću. Već osam godina stanovnik je Islanda. Država je to koja, kako kaže, daje velike mogućnosti posebno mladima. Rast cijena, uzrokovan energetskom krizom, primjetan je, međutim, i u ovoj zemlji. Troškovi režija toliko ne brinu koliko cijena goriva ali i visoke kamate na povrat kredita.

Skuplji krediti brinu i Krajišnike ali kako većina i prije izbijanja krize nije sebi mogla priuštiti veća zaduživanja, posebno za kupovinu stana, kuće, strah je više prisutan kako sa postojećim primanjima pratiti cijene hrane i drugih osnovnih životnih potrepština. Penzioneri i ostale kategorija građana sa minimalnim primanjima posebno su na udaru rastuće inflacije.

O inflaciji i njenoj refleksiji na život građana više i šire u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati…

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!