BiH

EMPATIJA I AMBIJENT U DEFICITU: BOLJA I STALNA STRUČNA POMOĆ I DJECI I RODITELJIMA NEMA ALTERNATIVU

  • U BiH postoji 7 besplatnih servis centara, koji pružanjem svojih usluga pokušavaju olakšati roditeljima djece sa nekom vrstom invaliditeta. Iako je donesen, još nije implementiran federalni zakon roditelj – njegovatelj, kako bi se neke stvari propisno regulisale. Reforma ove oblasti potrebna je što hitnije…

BIHAĆ, 04. augusta – Djeca rođena sa teškim ili drugim oblikom invaliditeta, nisu dovoljno zastupljena ni u javnosti, ni kroz institucije. O njima se uglavnom brinu roditelji ili udruženja, koja pretežno preživljavaju od povremenih donacija. Tako je i u USK-u. O patnji djece, suvišno je pričati, a malo ko se zapita kako je njihovim roditeljima i osoblju udruženja, koja većinom djeluju na volonterskoj osnovi.

Priču zabilježenu u epicentru brige za djecu s poteškoćama u razvoju, uz relevantne činjenice i izjave donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2020 JP Radio - televizija Unsko sanskog kantona d.o.o. | Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

error: Content is protected !!